Home made - koláče

Chovateľská stanica rodézskych ridgebackov

Backmaslo.htmlmaslo.htmlshapeimage_2_link_0
                                               

Orechové rezy so žĺtkovou polevou


Cesto:

250 g masla

250 g práškového cukru

250 g mletých orechov

175 g polohrubej múky

1/2 prášku do pečiva

sneh zo 7 vajíčok

Poleva:

7 žĺtkov

250 g práškového cukru


Tiramisu


1. a 3. vrstva:

Dlhé piškóty, namočené v káve s likérom Amaretto

  1. 2.a 4. vrstva:

Vyšľahľaháme  5 žĺtkov, 100 g cukru, 500 g Mascarpone

+ sneh z 5 bielkov

  1. 5.vrstva:

preosiate kakao


Estónsky škoricový kringel


Cesto:

300 g hladkej múky

30 g masla

125 g mlieka

15 g droždia

1 žĺtko

1 PL cukru

Vymiešame cesto a necháme 2 hodiny kysnúť. Vyváľame tenký plát, namastíme plnkou, zroľujeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a pramene spletieme do venca.

Pečieme pri 180 stupňoch 25 minút. Podávame ešte teplý.

Plnka:

50 g mäkkého masla

3 čl škorice

4-5 pl cukru


Nutelová hviezda


Cesto:

450 g hladkej múky

30 g masla (2PL)

180 g mlieka

20 g droždia

2 žĺtka

70 g cukru

Vymiešame cesto a necháme 1 - 2 hodiny kysnúť. Rozdelíme na 5 častí, vyvaľkáme kruhy,  potrieme nugetou, dáme na seba, nakrojíme, stočíme (pomôže vám video tu )

Pečieme pri 180 stupňoch 15 - 20 minút.

Plnka:

200 g rozohriatej nugety